NASIONALBerhenti menjadi apologetic tak tentu hala dalam isu Zakir Naik

Berhenti menjadi apologetic tak tentu hala dalam isu Zakir Naik

Apa punya muslim sibuk ke hulu ke hilir pertikai sama ada Dr Zakir Naik ASWJ atau wahabi kerana hendak mengambil hati Hindraf dan DAP.

Kata kumpulan ini Dr Zakir aliran wahabi maka elok tinggal di Arab Saudi. Agak pelik kamu menjijikkan Arab Saudi sebagai wahabi tetapi saban tahun kamu meminta kuota “wahabi” ke Mekah.

Sepatutnya kumpulan ini malu ketika Dr Zakir Naik sibuk berdakwah orang memeluk Islam, mereka sibuk memecah belahkan muslim mempergunakan nama Rasulullah s.a.w.

Sedikit salah faham kenyataan Dr Zakir mahu dihalau beliau, sedang jasa beliau kepada Islam dipandang sepi sahaja.

Tidak pula nampak di mana kumpulan ini ketika seorang bukan Islam pergi keluar negara memfitnah pentadbiran Islam di negara ini sebagai menidas penganut agama Hindu.

Jika Dr Zakir Naik terlajak cakap tegur sahaja secara baik.

Berhentilah menjadi terlalu apologetik tidak tentu hala.

https://pakdin.my/tag/zakir-naik

2 COMMENTS

 1. Al-Anaam​6: 159​ Bahawasanya orang-orang yang mencerai-beraikan agama mereka (dengan perselisihan-perselisihan yang berdasarkan hawa nafsu) dan mereka menjadi berpuak-puak, tiadalah engkau (Muhammad) terkait sedikitpun dalam (perbuatan) mereka. Sesungguhnya perkara mereka hanya terserah kepada Allah. Kemudian Dia akan menerangkan kepada mereka (pada hari kiamat kelak), apa yang telah mereka lakukan (dan membalasnya).

  Maryam​19:37 Kemudian, golongan-golongan (dari kaumnya) itu berselisihan sesama sendiri. Maka kecelakaanlah bagi orang-orang kafir (yang berselisihan) itu, dari apa yang disaksikan pada hari yang besar huru-haranya.​

  Ar-Room​30: 32​.”Daripada orang-orang yang memecahkan agama mereka, dan menjadi golongan-golongan, tiap-tiap golongan berbangga dengan apa yang di sisi mereka.”

  Az- Zukhruf​43:65 Kemudian, golongan-golongan itu berselisihan sesama sendiri. Maka kecelakaan dan kebinasaanlah bagi orang-orang yang zalim itu, dari azab seksa yang tidak terperi sakitnya, pada hari pembalasan.

  Al-Jinn​72:11 ​Dan bahawa sesungguhnya (memang maklum) ada di antara kita golongan yang baik keadaannya dan ada di antara kita yang lain dari itu; kita masing-masing adalah menurut jalan dan cara yang berlainan.​

  72:12 ​Dan bahawa sesungguhnya kita (sekarang) mengetahui, bahawa kita tidak sekali-kali akan dapat melepaskan diri dari balasan Allah (walau di mana sahaja kita berada) di bumi dan kita juga tidak sekali-kali akan dapat melarikan diri dari balasanNya (walau ke langit sekalipun).​

  72:13​ Dan bahawa sesungguhnya kami, ketika mendengar petunjuk (Al-Quran), kami beriman kepadanya (dengan tidak bertangguh lagi); kerana sesiapa yang beriman kepada Tuhannya, maka tidaklah dia akan merasa bimbang menanggung kerugian (mengenai amalnya yang baik) dan juga tidak akan ditimpakan sebarang kesusahan.​

  72:14​ Dan bahawa sesungguhnya (dengan datangnya Al-Quran, nyatalah) ada di antara kita golongan yang beragama Islam dan ada pula golongan yang (kufur derhaka dengan) menyeleweng dari jalan yang benar; maka sesiapa yang menurut Islam (dengan beriman dan taat), maka merekalah golongan yang bersungguh-sungguh mencari dan menurut jalan yang benar.​

  72:15​ Adapun orang-orang yang menyeleweng dari jalan yang benar, maka mereka menjadi bahan bakaran bagi Neraka Jahannam.

Comments are closed.

......