NASIONALJenayahAisyah, tertuduh pembunuhan Kim Jong Nam dibebaskan sebagai pertukaran dengan Equaminity?

Aisyah, tertuduh pembunuhan Kim Jong Nam dibebaskan sebagai pertukaran dengan Equaminity?

Semalam Kerajaan Malaysia dan Peguam Negara telah menarik balik tuduhan membunuh ke atas warga Indonesia. Tuduhan ini ditarik balik atas permintaan Indonesia.

BACA sini: ‘Siti Aisyah bebas hasil rundingan Indonesia-Malaysia’ – Menteri
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/siti-aisyah-bebas-hasil-rundingan-indonesia-malaysia-menteri-200808

Warga Indonesia tersebut, Siti Aisyah telah dituduh bersama Doan Thi Huong, 30 tahun, dari Vietnam, membunuh Kim Jong Nam abang pemimpin Korea Utara, Encik Kim Jong Un.

Mereka dituduh membunuh dengan melumur agen saraf VX pada mukanya di lapangan terbang Kuala Lumpur pada Februari 2017, dalam tindakan gaya Perang Dingin yang mengejutkan dunia.

Pada tahun lalu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memerintahkan kedua-dua tertuduh membela diri setelah berpuas hati pendakwaraya telah membentangkan kes melampaui keraguan munasabah. 

Tindakan Peguam Negara menarik balik tuduhan tersebut atas permintaan kerajaan Indonesia bukan sahaja telah menghina keputusan hakim tetapi juga menimbulkan skandal yang luar biasa. 

Kes ini mendapat liputan antarabangsa kerana ia berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dan membabitkan tokoh politik dunia. 

Cara Malaysia mengendalikan kes ini sangat memalukan. Mengapa kerajaan dan peguam negara perlu tunduk kepada permintaan ini? Adakah ini sebagai balasan pemberian kapal Equanimity kepada kerajaan Malaysia? 

Jokowi telah membantu Pakatan Harapan mengaut keuntungan politik, maka ini masanya Pakatan Harapan membalas budi Jokowi menjelang pemilihan Presiden Indonesia?

Tanya saja, jangan marah. Orang putih kata ‘you scratch my back and I scratch yours’.

Rujukan:
http://pakdin.my/tag/equamunity

8 COMMENTS

 1. Biasa la jokowi tu kan dari parti evangelis pdip komunis bertopengkan sosialis supaya nampak ‘lembut’ aka tidak radikal sangat bagi mengabui mata rakyat, jadi dah pasti jugakla geng nih bekerjasama dengan parti evangelis maoist kat mesia nih..
  Dan mentor pdip tu si megawati (terjemahan melayu = mega = awan mendung, wati = persetubuhan) tu pun bukan dari jenis yg percaya hari akhirat pun.
  Jadi kalau bapak dia dulu soekarno yg bekerjasama dengan sepet komunis mengdoktinasikan dan memperalatkan melayu & jawa sehingga membunuh raja2 melayu maka tidak heran lah jika pdipigs boleh bekerjasama dgn dapigs.
  Dan memang kalau dilihat dalam youtube, nampak sangat yg si asiah tu mcm menjadi alat propaganda politik kerana disambut secara grand oleh jokowi macam menyambut seorang hero tawanan perang.
  Dan berbuih mulut si aisah membaca skrips memuji jokowi didepan setiap program lakonan propaganda media.
  Umum mengetahui yg jokowi sekarang sgt terdesak dengan asakan umat islam disana dan pandangan populer rakyat lebih memihak kpd Prabowo yg dilihat lebih setia islam berbanding jokowi yg dikelilingi evangelis komunis dan malah boleh dikatakan pdip dibiayai golongan maoist+evangelis+zionis indonesia dan antarabangsa.
  Jadi…. nampaknya geng evangelis maoist disana telah mula secara terang-terangan menampakkan kerjasama sulit mereka selama ini bagi merialisasikan agenda penjajahan mereka di nusantara.

  Malah kalau dilihat diruangan maya terdapatnya dolongan adudomba terhadap umat islam, provokasi terhadap islam dsb samada yang bebahasa melayu mesia atau indonesia, pastinya macai2 ini mengunakan nama2 poster islam….
  Ini pasti ada agenda bersama golongan munafik dan harbi atworks.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

......